fredag den 14. februar 2014

Og her brokker jeg mig over forholdene i vuggestuen.

Er det bare mig eller hur? 

Der er 3 faste, heltidsansatte voksne på barnets vuggestue. Trygt og godt. 
Men: den ene er langtidssygemeldt med en nerve i klemme og en arm der ikke fungerer, og ingen ved om hun kommer tilbage. 
Den anden gik på efterløn i starten af februar, og erstatningen er ligesom ikke begyndt endnu(smart måde at spare en månedsløn). 
Den tredje er på Bali i et par uger. 
... 
den lader vi lige stå lidt. 

I torsdags da vi hentede spurgte en af de ansatte hvordan det var med eftermiddage i næste uge, for det ville nok være rart for vores datter ikke at være her så længe når der ikke var nogen hun kendte. 
Jeg kunne se på hende at hun ikke så frem til grotesk underbemandet uge. 

Babybarnet har så været syg med snot og feber, og derfor undgået helvedesuge alligevel, men hun er egentlig klar til vugger i dag. 
I går drak barnets farmor kaffe med en ansat i børnehavedelen af samme institution, og hun frarådede kraftigt at barnet kom i vugger. Der var nærmest ingen voksne, og smækfyldt med streptokokker, stafylokokker, børnesår og skoldkopper. 
Fedt nok. Hun bliver lige hjemme weekenden over. 

Er det bare mig, eller har vi ikke fået rimelig udfordrende vare for de 3.000 vi betaler for at hun kan passes i trygge omgivelser? 
Synes faktisk det er ret mange penge. Specielt hvis vi alligevel skal passe hende selv. 
I fresdags var det lederen af hele molevitten og en spritny vikar (der havde haft første dag om onsdagen) der var de eneste hele dagen. 
Mit stakkels dukkebarn være altså afleveret til komplet fremmede. Det havde været noget af et cirkus, og farmoderen hentede det sekundt bettefisen vågnede fra lur. Heldigvis. 
Det var virkelig svært at aflevere når man ikke tror på der er nogen der har styr på det. 
Bryder mig IKKE om det. Stiller op til forældrebestyrelsen asap. 
Det handler om at jeg køber en vare(tryg pasning af barn med voksne hun har set før, og helst voksne nok) for relativt mange penge, og jeg (barnet) får den bare ikke. 
De voksne på stuen er virkelig søde og gode. Der er bare sygt dårlig styr på vikardækning og planlægning generelt. Vil hellere have ungerne på færre ture og færre gynger, og så voksne nok. 
Der kommer heldigvis ny leder snart. Håber det bedste. 

2 kommentarer:

 1. Jeg håber bestemt også på det bedste for jer. Hvad ligger til grund for at I har valgt en vuggestue til hende?
  Herhjemme har vi valgt dagpleje netop af de grunde, du skriver her. Vi har én dagplejemor og én fast gæstedagpleje. Basta bum

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er komplekst, dét der med vuggestue/dagpleje :-)
   A) barnets farmor har arbejdet i institutionen i 35 år. Hun er dog netop gået på efterløn(yay babysitter). Så har jeg selv arbejdet på stuen i et sabbatår, SødeMand har arbejdet der en sommer som vikar, SødeMands farmor har været med til at grundlægge institutionen, og har faktisk passet min faster der. Så vi er godt sovset ind.
   B) Jeg har det lidt svært med at gå ind i fremmede menneskers private hjem
   C) I landsbyen er institutionen en vigtig, social brik.
   D) Hun behøver kun rigtigt at blive kørt ind en gang, for det er en integreret institution
   E)Aner ingenting om dagplejer, ud over at en veninde i den anden ende af kommunen fik at vide meget tidligt om morgenen at hun skulle aflevere i en tredje ende af kommunen, for dagplejemor var syg og gæstedagplejemor var på ferie. Der var lige en skov og mange kilometer imellem, og virkelig ringe offentlig transport, så det var nærmest umuligt at aflevere til tiden, og så til en fuldstændig fremmed. Det skræmte mig lidt.

   Men lige nu er det godt nok op ad bakke.

   Slet