mandag den 24. juni 2013

Update på bål, baby og babser


Sankt Hans:
Der er altså forskel på at lave bål og brænde diverse have-affald af.
Bål er noget med pæne flammer, tørt træ og kontrol. Når det er alt nyafklippet hæk fra hele parcel-liguster-kvarteret, det bare er smidt i en bunke med friske blade og det hele, og det ryger ad helvede til, så brænder man bare lort af. (hilsen spejderen)

Baby-truth:
Jo friskere man er, jo nemmere er det at falde i søvn. Sad but true.

Grimme navne:
Der er åbnet en hundesalon(gud bedre det) i nabolaget. Den hedder iGucci(føj). God nok udtales det ii-gutji, og ikke aij-gutji (ligesom aij-fåun(iPhone))(dobbelt-føj), men alligevel...

Pligt-fest(hence stilhed på bloggen):
Babybarnet blev døbt i lørdags. Godt det kun er en gang. Selve dåben i kirken var ret fin. Men festen bagefter... Jeg gør det aldrig igen(i hvert fald ikke med det her barn).
- Vi holdt det på cafe i indre by. Og lorte-kommentator til nogen-der-hopper-i-vandet-fra-operaen blev ved med at skrige så højt at mit barn ikke kunne sove.
- Gran-tante-uden-situationsfornemmelse bortførte mit barn, hev hende rundt mellem 70 mennesker og ville vise sin søn(der skal være far) hvordan man holder et barn. Træn med nogle andres børn, evt en dukke. Og du skal kraftedme ikke tage mit barn uden at spørge. Hun får ALDRIG mere en invitation til NOGET. Hun overskred så mange af mine grænser at jeg lå vågen om natten og kørte mig selv op over det.
- Da jeg var færdig med at amme, havde de spist al jordbærtærten. De var 65, der var lavet beregnet til 80, og de åd fandme det hele. Hverken jeg eller sødemand fik noget. Kamp-egoister.

Amning i offentligt rum:
Egentlig burde det have et helt indlæg (amme-indlæg, ha ... ha), men det blev det ikke til i denne omgang.
Min helt egen hjemmebryggede teori er at samfundet(hit med kæmpe-generalisering) er blevet så klinisk rent at det virker helt grotesk at udstille kropssekret i offentligt rum.
For det er jo dét det er. Kropssekret. Altså mælken. Men noget så ur-menneskeligt er altså lidt for meget. Ligesom skredesekret, slimhinder (i tarm, næse, mund, svælg, luftveje etc), fodvorter, kropsbehåring(også omkring endetarm hos kvinder), betændte hårsække, skæl, svamp, sved, savl og menstruation. Som nybagt mor er man bare blevet gennembevidst om alle kroppens funktioner, og(ligesom medicinsk uddannet personale) kommet til at synes at det er helt naturligt(oh ak og oh ve).
Men når andre bliver konfronteret med lækkende bryster, falder det dem for brystet (pun intended :-) ).
Min mand mener at 1) mænd får frataget deres illusion om at kvindebrystet udelukkende er skabt til mandends leg og glæde og 2) midaldrende kvinder i ren og skær misundelse over mistet frugtbarhed bliver knibske, puritanske og hønserumpemundede. Sjovt nok de samme kvinder der glædeligt rendte rundt med hoppeboldene fremme i de frigjorte, friske 70'ere.
Men der er altså forskel på bryster. Dem på busserne uden mælk (kom og få lavet plastik-bryster-reklamen) er åbenbart meget mindre forargelige end rigtige, almindelige kvindebryster med mælk.
En helt anden hypotese er at cafe-ejerne ikke kan se det fede i at få besøg af 5 mødre inkl 5 børn, der fylder det hele, larmer, sidder der i 7 timer og bestiller 5 kopper urtethe, og brokker sig over at der ikke er noget puslebord.
Der er nok noget om alle teorier.
Men jeg ammer også riiiimelig diskret, og tager ikke mit barn med steder, hvor der primært bliver serveret guldøl.


4 kommentarer:

 1. HVOR er alle dine læsere? Og HVORFOR ved verden ikke at du har denne blog? Jeg har sjældent grint så ufatteligt meget som den sidste time jeg har læst om din hæslige jul, egentlig OK graviditet og mareridtsagtige barnedåb.
  I am in låååååve!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er så velkommen. Der er også et par uhyrligheder omkring arbejdsløshedssystemet :-)

   Slet
 2. Undskyld, offentligt, for den med jordbærtærten. Den var skide god og jeg fik vel det andet sidste stykke.. Beklager, virkelig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er i orden. Dig kan jeg smaddergerne li!
   Jeg blev bare skuffet, og rimelig irriteret på uopdragne møgunger(på 15-16), der tager kæmpestykke for kun at spise jordbærrene, skrabe cremen af til søster og så lade en halv foldboldbane kagebund stå som havbunden efter nogen har skrabet blåmuslinger op med amtets største fejeblad.
   (møs til dig, altså)

   Slet