mandag den 7. januar 2013

Redebyggeri

Jeg vil gerne starte med at undskylde, at dette bliver et gravid-indlæg. Sorry. Der kommer nok flere. Ved godt at det ikke er ligeså spændende for resten af verden.
Men er begyndt at bygge rede. Måske en lille smule fordi
"Er I så klar til den lille ny?"
er et spørgsmål der er blevet stillet hundrede gange henover jul og nytår. Og det var vi overhovedet ikke. Som i ingenting. Men så tog vi os sammen og tog i dét dér babysam, sgu. Vi havde lige været til jordemoder og fået at vide at det gik godt. Perfect.
Desværre var vi intetanende på vej ind i Udsalgsdag 1 i en butik fuld af Mødre. Store huntigre med "mit barn!" strålende ud ad/f(?) øjnene. Og formentlig også ud af svedkirtlerne.
Vi kastede os øjeblikkeligt over eneste overlevelsestaktik i baghånden, og smøg os langs væggene rundt om det værste udsalgskaos, og ned bagerst i butikken.
Målet var at se hvad de havde at tremmeseng og puslebord. Autostol kan vi låne, og barnevogn vil de lykkelige svigerforældre hjertens gerne have lov at købe(ja tak!).
Shit, noget grimt, dyrt lort de sælger sådan nogle steder. Babyfarve er lyserød, lyseblå, creme eller hvid, og pusleborde ditto. Vi havde luret, at på vores 59 kvm skulle det nok være en lukket kommode, og ikke noget åbent, lyst og shabby med hvidbejsede pilefletkurve foret med yndige libertystoffer (kan ellers godt lide liberty). Man kunne også godt få kommoder. Men til adskillige tusind kroner med skuffer der lignede de var blevet formet i Eventyrland af den Gale Hattemager. Alternativt kunne man få en der ikke var så dyb, men så inklusiv (ja, da ikke i prisen) en plade man kunne lægge ovenpå, for at placere puslepude og baby ovenpå igen. Den stak godt 10 cm ud over kommodens dybde både på bagside og forside, hvilket resulterede i at kommoden skulle stå de 10 cm ud fra væggen (tænk lige på den mængde skrammel der kan falde derned), og hvis man trådte forkert eller var ved at falde, nok ville sætte fra på den del af pladen der stak ud over kommodens kant. Kan se baby lave et ordenligt katapult-flyv.
Jøsses. Hvor dårligt kan man tillade sig at designe sådan noget.
Nå. Men tremmesengene var for det meste nogenlunde tilforladelige. Men også relativt dyre. Vi havde bestemt os for at tage i IKEA bagefter, og i hvert fald afsøge markedet en lille smule, så vi købte ikke noget. Den dag.
I IKEA var der kaos på parkeringspladsen, men okay indenfor. Fandt den pæneste tremmeseng (rart nok også den billigste), den bedste madras, et par lagener og sådan noget blødt noget til at sætte rundt i kanten, og en rimelig fin, hvid kommode i en passende højde, som SødeMand er ved at save-skrue noget plade til (der kan bores fast:-)). Og til noget der nærmer sig 1/5-del af prisen. Men så er det jo også hjemmesavet plade.
Har også fået styr på barnevognen. Vidste godt at det var dyrt, men alligevel over 7.000? Har så også fået den bedste (ikke dyreste, det kan blive meget, meget værre); noget Big Star Supreme med Uniq stel. Den vandt TÆNKs test, og havde et håndtag der kunne vippes op til SødeMands højde. Svigermor havde vist også gjort et godt stykke benarbejde i den børneinstitution hun arbejder i. Og vidste temmelig præcist hvilken hun ville anbefale. Den virker også god. Kom også ud med puslepude og regnoverslag til karreten på 70%-tilbud. Alle tiders:-)
Glæder mig godt nok til at møde barnet. Det er stadig uvirkeligt, selvom nogle gange føles som om hun er ved at bygge ud derinde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar