fredag den 18. januar 2013

Vasketøjsblues

Prøvliåhørher, hvor er det irriterende ikke at have sin egen vaskemaskine.

Jer der har en kan nu sætte stor pris på den, og jer der ikke har kan tænke "hell, yeah!".

Vi lurede godt i fredags (ja, en uge siden), at vasketøjskurven var ved at have forstoppelse igen. I andelsforeningen har vi to maskiner og en tumbler man kan booke tid til.
Så det gjorde vi. Havde håbet på at få det overstået i weekenden. Den næste tid var torsdag, kl 20-22.
Man har nemlig kun rummet to timer ad gangen. Der var selvfølgelig nogle formiddagstider rundt omkring, men man skal jo også lige være hjemme.

Fordi dem der bor ovenover også skal have lov til lidt fred, slukker strømmen i vaskekælderen kl 22. Fair nok.
Hvis det bare havde været sådan. Men stakkels SødeMand stod fra klokken lidt i ti til næsten halv elleve og vred tøj, fordi den ene maskine havde opgivet inden den havde nået at lukke vand ud og centrifugere. Og der er virkelig meget vand i sådan noget tøj når det ikke er centrifugeret.
Jeg havde pakket en vask fuld af undertøj og strømper, så det bare kunne hældes i tørretumbleren (det må man altså godt når man bor i lejlighed. Bare med underbukser og strømper). Det var jo så ligemeget, når man ikke kan tørretumble det, fordi maskinen ikke kan klokken, og derfor er færdig længe efter den havde lovet det. Og alt er vådt. Og det er sent. Og alt skal hænges op.

En af de andre der bor i foreningen var kommet ned til sin tid, til en maskine der kørte på noget renseprogram. Der var nemlig en der lige havde farvet tøj i den, og venligt sat en seddel om at man nok ikke skulle vaske hvidt i den de første par gange. Nårh, ja, og renseprogrammet kørte lige 40 min ind i hans tid. Og det er satme meget, når man kun har to timer.
Hvis man vil vaske på noget under 50 grader, findes der også kun programmer på 30 minutter (går vildt hurtigt, men det bliver ikke rigtig rent), og 1time og 45 minutter (så man kan ikke rigtig nå at tørre det i tumbleren). Og så er de tider der vises altid forkerte. Man skal lige lægge 10-20% oveni.

Og tænk engang, jeg mangler også at fortælle om hvor tungt sådan noget vådt stof er når det skal bæres op fra kælder, over gården, op ad sygt smal bagtrappe til a) lejlighed på 3. (nu med fugtigt indeklima) eller b) støvet tørreloft i 5. sals højde. c) ophæng i gården er ikke den fedeste mulighed, da den også indebærer slæbning af stativ ned ad smal bagtrappe og skal det hele så pilles ned og hænges op igen hver aften?
Vil gerne give SødeMand credit for at bære. Noget af det eneste jeg gravid-nægter er nemlig at bære tungt, vådt tøj op og ned ad trapper.

Nogle kvinder drømmer om walk-in closet. Det lyder også dejligt i forhold til min (HELT fyldte) kommode.
Eller spabad eller pool eller terrasse.

Noget af det der står omgivet af glimmerstøv og englesang for mig i forhold til at flytte (for det skal vi, nu vi bliver 3), er vaskemaskine! Egen vaskemaskine man kan sætte over når man har lyst. Og den kan køre mens man lige laver noget andet, og hælde velcentrifugeret tøj ned i ren, egen kurv et sted hvor der måske ligger lidt krummer, men i det mindste er det ens egne.
Og man behøver slet ikke planlægge det en uge i forvejen. Og man kan bruge mere end to timer, hvis man f. eks. gerne vil sætte en kogevask over.
Og tænk engang at kunne hænge det ud at tørre. Uden trapper :-) og måske i solskin og blæst!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar