mandag den 12. december 2011

Hvad sker der lige for... Julemad

Der er åbenbart en del jeg ikke rigtig fatter i øjeblikket.
Blandt andet at der er 119 andre end mig der tænker at de skal være engelsklærere på en 10.klassesskole et god stykke udenfor København. Fik altså ikke jobbet, men havde egentlig heller ikke regnet med det. Ville dog godt have haft det.

Nå, det var ikke det det skulle handle om, næh, nej, nemlig: Julemad
Hvorfor er det at vi alle sammen insisterer på at æde gris-med-gris-på hele december? Flæskesteg, medister, æbleflæsk, frikadeller, mørbradbøffer, leverpostej og så videre? Er godt nok helt med på at vi starter med hvide sild, røde sild, stegte sild, karrysild, dildsild, mere sild.
Men der er jo i virkeligheden rimelig mange dyr sådan på en gang. Altså kun to forskellige slags. Gris og sild. Men mange af dem. (Okay, også laks og and og gås og ko og rejer og "fiskefiletter" af blandet slags hvid fisk, presset ned i noget form. Tror de fleste er den eksotiske pengasius (der koster mindst))
Og fordi vi kun gider spise dem i december er der ikke rigtig nogen der er gode til at lave det. Og fordi der er sådan noget sammenskudsgilde eller få-mad-udefra-men-så-skal-det-være-billigt er der ikke rigtig nogen der gider bruge særlig mange penge på det.
Så:
-Det skal være billigt
-måltidet skal bestå af 95% kød
-DET HELE skal fadme være der. Det bliver jo ikke jul uden gris-med-gris og en tønde sild.

Prøvlig-å-hør-hær:
Det bliver noget skod-mad. Virkelig nogle stakkels dyr der skal opfodres på skrald og køkkenaffald for at holde prisen på gris nede, så vi kan få gris-på-1000-måder for 125,- per mand.
Bliver helt ked af al den skod-mad der spises i december.
(Var fx til noget i går med uhørt meget mad. Og det var da dejligt, men havde været meget mere dejligt med en simpelt måltid der var kælet ekstra om. Bliver det kedeligt at opremse? Fuck det: hvide sild, stegte sild, karrysild, rejesalat, ål, laks, roastbeef, mørbradbøffer, gratineret kylling, frikardeller, pate, medister og 6 slags ost bagefter. )
Og derfor også ekstra glad da jeg var med gl. afdeling til "gruppedag", og hele dagens meget akademiske oplæg og diskussioner blev afsluttet på Scarpetta i stedet for klassisk julefrokostmad. Uhhh, det var godt. Jeg æææælsker forretter, så det var rigtig fint at der var 3 af dem, noget kød og sårn, og så en dessert. Synes det var virkelig godt og slet, slet ikke for meget som julefrokostmad jo er. Sad sammen med to mænd,der ikke er særlig socialt velfungerende (i hvert fald den ene af dem)(og en virkelig sød pige jeg deler kontor med), og snakken gik fint mellem hende og mig, men det var eddersprøjtme en kamp med de to herrer. De huggede også maden i sig og brokkede sig over at der ikke var mere, og spiste inden alle havde fået og var i det hele taget pissenegative. Så måske ville klassisk gris-med-gris være bedre til dem, men for alle (ja, samtlige på hele jorden) andre var det skønt med rigtig, dejlig, veltilberedt mad til en julefrokostafveksling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar