mandag den 10. oktober 2011

Skattejagter

Nå, det var så weekenden der forsvandt. Lige pludselig og huhej vilde dyr.
Fredag kom egentlig rimelig godt afsted med almindeligt arbejde om formiddagen og starten af eftermiddagen(det der arbejde er i virkeligheden bare det sted hvor jeg har skrevet speciale. Det endte med at hedde Arbejdet da det blev noget rod at sige "Jeg skal lige hen på laboratoriet/kontoret/specialepladsen/afdelingen").
Men der skulle være personale-rystesammen-hygge om aftenen, og der var nogen der havde glemt at holde fødselsdag. For eksempel mig. Der havde fødselsdag for et halv år siden, men på daværende tidspunkt sad indsmurt i præcisionshastearbejde med en puls på en milliard fra kl 4.00 (ja, om morgenen) til kl 18.00+det løse. Og hvis man nu een gang er kommet til at lave skattejagt for kolleger(ja, så det ikke bliver demderdeandrederarbejderovrepåspecialepladsenmenrentfaktiskfårløn), så sidder man på den. Ikke at det er slemt at arrangere, men man skal lige have tid til det også.
Men skattejagten skulle starte med champagne og asti(yæsyæsyæs-smager af saftevand) kl 16, så fra kl halv fire gik jeg og min medsammensvorne rundt og hængte små seddler op helt usynligt. Og det var de ægte, sgu.
Hvordan finder man på noget skattejagt som voksne godt gider(børn gider også godt, hvis det er)? De startede med at få et skattekort. Afdelingen er flyttet for nyligt, og vi er spredt over et lidt større område end vi plejer, og hvis man ikke lige kommer så tit hos de andre smågrupperinger, har man brug for et skattekort.
Man tegner med løs hånd de lokaler og gange man skal bruge sammen med fixpunkter  som fx kaffemaskine og kopimaskine. Krølle-krølle skattekortet sammen til en lille kugle, og dyppe ned i kaffe(smartest hvis den er sort og kold). Mase overskydende kaffe ud, folde kortet ud og lægge det til tørre på et stykke køkkenrulle. Så ser der herregammelt og autentisk ud.
Posterne fordeles rundt i området, og en post (for voksne) er noget med et spørgsmål indenfor temarammen, "hvilket telefonladekode har Japan/Hvor mange master har en fuldrigger/hvor mange søstre havde Askepot/hvilken fisk er den mest spise i verden/Hvilket land i verden drikker mest kaffe pr indbygger/hvor mange helligdage holder Bolivia". På hver post er der et spørgsmål med tre svarmuligheder og tre steder at gå hen.
A) Tunfisken: gå til gyngestativet
B) 2 søstre: gå til trappen
C) 3 master: gå til toilettet.
Det rigtige svar leder til den næste post, mens de forkerte svar leder til en nitte hvor der står noget a la "Det var forkert, fordømte landkrabber/i fejlede/bla bla, gå tilbage og vælg en af de andre svarmuligheder".
Man må godt henvise til de samme nitter flere gange. Hvis det voksne selskab får lov at rende rundt med en flaske Asti er der ingen der opdager det, og selv hvis de er helt ædru og det er midt på dagen kan de godt finde på at gå to gange op på sjette sal til den nitte der sidder der(hø hø).
Posterne skal selvfølgelig også forbi kaffen og krølles sammen, og hvis man er meget sej kan man printe en tema-agtig baggrund på dem. Fx nogle asiatiske tegn til japan-temaet. Man river selvfølgelig kanterne af lidt rustikt og måske brænder man dem også lidt. Og det er faktisk okay at gøre mens papirerne stadig er kaffevåde. Så undgår man at det hele futter af. Gør mest ud af skattekortet, for det render de rundt med hele tiden. Når posterne hænges op rulles de og holdes sammen af et stykke høstbindergarn/sisal. Og måske et lille stykke tape. 
Alt efter selskabet kan man godt lave små opgaver undervejs. Fx at de skal fiske 3 lakridsfisk op af vandet (en krukken på magnetomrører og magnet i bunden), eller fjerne mange ting fra en krukke med spisepinde og så står næste sted i bunden af krukken.
Hvis det er til børn er det nok at der er et flot skattekort med tegnede fixpunkter(men det er mest bare for at der er et skattekort), og så er der på posterne en tegning af næste post (fjernsynet, gyngestativet, sandkassen, cykelstativet, tørresnoren). Skattekisten kan laves af en gammel papæske omviklet med noget brunt karton der er tegnet lås, knaster og træårer på.
 Giv den gas, derude. Men husk lige at sige til de voksne at de ikke må google svaret på iPhonen, for så har man lagt nitter ud helt forgæves.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar